Vitamine Kunst – Cursusdag

Beter worden door creatief te spelen met je linker- en je rechterhersenhelft

Ben jij opzoek naar sprankeling, plezier en ontspanning? En ben je benieuwd hoe je jouw creativiteit kunt gebruiken om je gezondheid te bevorderen? Meld je dan aan voor deze cursusdag!

Aanmelding via: shop


Dit zeggen de deelnemers:

“De workshop Vitamine Kunst oversteeg al mijn verwachtingen! Ik ben dichter bij mezelf gekomen; de kern van wie ik ben, werd, door middel van de opdrachten, kraakhelder! Een echte aanrader!“ Tamara

“ Vitamine Kunst was erg leuk om te doen, Charlotte en Herma laten je schakelen tussen je linker en rechter hersenhelft mat allerlei leuke verfrissende creatieve oefeningen.: absoluut een aanrader.” Maarten

“ Leuke cursus! Geeft middels diverse opdrachten inzicht in hoeveel je gebruik maakt van je linker hersenhelft en geeft concrete tips hoe je rechts meer in kunt zetten om creatief beter te worden.” Annemiek

Aanmelding via: shop


Of je nu kunstenaar bent van beroep of je op de lagere school voor het laatst de tekenpotloden hebt aangeraakt, het programma is zo gemaakt dat iedereen mee kan doen.

We maken voornamelijk gebruik van tekenopdrachten, maar gaan ook plakken, schrijven, visualiseren, spelen, plezier hebben en samenwerken.


Wij zijn Charlotte Wester, huisarts en leefstijlarts en Herma Starreveld, kunstenaar, illustrator en therapeut. Beiden hebben we creatieve workshops gegeven en hebben we kennis en ervaring met het begeleiden van mensen die obstakels tegen komen in het leven.


We bundelen onze krachten in deze cursusdag met als resultaat dat jij aan het einde van deze dag naar huis toe gaat met een pot gevuld met creatieve vitamine oefeningen en meer inzicht in wat jij kunt doen om balans te brengen / te houden in je dagelijks leven, zodat je jouw veerkracht vergroot en je gezondheid versterkt.

In de huidige maatschappij verliezen veel mensen de kunst om te ontspannen; we gaan van fijne stress naar nare stress en weer omgekeerd, maar vergeten vaak om echt te ontspannen. We zitten vaak voortdurend in ons hoofd en op het moment dat we even stilstaan en geen afleiding hebben, tettert onze interne criticus alweer in onze oren.

Op deze dag geven wij je specifieke creatieve oefeningen om jouw linker en rechterhersenhelft weer beter met elkaar te laten samenwerken. Hierdoor zult je merken dat er ruimte ontstaat om te ontspannen en je plezier zult ervaren. In de ontspanning kun je weer contact maken met wie je bent, met jouw waarden, jouw zingeving.

Daarnaast bieden wij jou een theoretisch kader over de werking van je linker- en je rechterhersenhelft, creativiteit en de samenhang met gezondheid.

Aanmelding via: shop


Vitamine Kunst in Heerhugowaard

Wij zijn superblij dat we een cursusdag mogen geven op de Art Farm, midden in weilanden net buiten Heerhugowaard.

Graag zien we jou op Zaterdag 8 juli, van 10.00 (met inloop vanaf 9.45) tot 16.00. De drankjes en lunch gedurende deze dag worden verzorgd.

Wanneer:     Zaterdag 8 juli 2023

Hoe laat:      10:00 – 16: 00 (inloop vanaf 9:45)

Waar:         Art Farm, Rustenburgerweg 126 1703 RZ Heerhugowaard, Noord-Holland

Kosten:         €175,-

Inclusief: Thee en koffie naar behoefte, lunch, gebruik van tekenmateriaal, tekenboek, aan het eind gevuld met creatieve balans oefeningen en nieuwe inzichten in hoe jij creatief beter kunt worden.

Aanmelding via: shop


Vitamine Kunst in Egmond Binnen

Wij zijn super blij dat we een luxe cursusdag mogen geven in de Nieuw Westert, midden in de duinen van Egmond.

Graag zien we jou op vrijdag 17 november, van 10.00 (met inloop vanaf 9.45) tot 16.00. De hapjes en drankjes gedurende deze dag worden verzorgd, evenals een heerlijke lunch.

Wanneer:     Vrijdag 17 november 2023

Hoe laat:      10:00 – 16: 00 (inloop vanaf 9:45)

Waar:           Nieuw Westert, Oude Schulpweg 18, Egmond-Binnen, Noord- Holland

Kosten:   tot 1 oktober geldt de vroege vogel prijs van €199,-, daarna de reguliere prijs van €250,-

Inclusief:      Heerlijke lunch, hapjes en drankjes naar behoefte, gebruik van tekenmateriaal, tekenboekje, aan het eind gevuld met creatieve balans oefeningen en nieuwe inzichten in hoe jij creatief beter kunt worden.

Aanmelding via: shop


Binnenkort geef ik weer een 4 delige workshop Procreate voor beginners. Op dinsdag avond in Oudorp.

De data zijn nog niet bekend.

Meer informatie vind je in dit PDF. Illustreren op Procreate voor beginners (150 downloads)

Kosten zijn €120.

De deelnemers van de eerste keer waren erg enthousiast, veel geleerd! Ik ben gek op Procreate, heb 5 jaar ervaring en heel veel online lessen gevolgd. Ik kan niet wachten om jou ook enthousiast te maken voor de mogelijkheden van deze app.


Ik geef workshops bij de super mooie hobby en kunst winkel MarZ Kreatiek in Alkmaar. Daarnaast heb ik drie lessen op Skillshare.

Op de opbouw en uitvoering van de workshops zit auteursrecht, ze zijn bedoelt als inspiratie en mogen niet gekopieerd worden.

Als je vragen hierover hebt kan je me mailen.

Mixed media workshops bij MarZ Kreatiek!

In september zijn er weer workshops bij MarZ Kreatiek.

De workshops starten om 10.00 en eindigen om 12.15. je hoeft niks mee te nemen, ik zorg voor alle materialen.

De kosten zijn €40 per ochtend. met uitzondering van de Spelend creëren workshop (3x €30 = €90).

Je kunt je opgeven bij MarZ Kreatiek of op de website van de winkel.

NB Deelnemers aan de workshop krijgen 10% korting in de winkel!

Mijn workshops zijn heel geschikt voor mensen die wat losser en/of intuïtiever willen werken. De creativiteit is meer gericht op speels bezig zijn en plezier dan op technieken leren, hoewel dat laatste ook zeker aan bod kan komen. Deelnemers aan mijn workshops ervaren die als zeer inspirerend. Iedereen gaat blij en enthousiast naar huis. We gebruiken betrekkelijk eenvoudige materialen en je kan dus gemakkelijk thuis toepassen wat je geleerd hebt. Je hoeft niets mee te nemen, ik verzorg alle materialen. Je hoeft geen ervaring te hebben maar het mag natuurlijk wel! Deze workshops zijn voor iedereen geschikt, ook voor ervaren kunstenaars. Ik kijk er naar uit je ontmoeten en samen lekker creatief bezig te zijn!

NB de data voor 2023 zijn nog niet bekend.


Botanische aquarel

Fantasie Vogels

Creatieve kippen

Vreemde Vogels

Spelend Creëren

Pittige PortretjesSkillshare lessen

My lessons on Skillshare.

Skillshare: Fantasy birds on postcards

Skillshare: Draw a silly face.

Skillshare: Draw a simple face.

Share This: